Werkkleding Materialen

Bedrijfskleding of werkkleding wordt gemaakt van diverse materialen die allen over bepaalde specifieke eigenschappen beschikken om de kleding zo comfortabel en sterk mogelijk te laten zijn. Hieronder worden de meest voorkomende materialen nader toegelicht.

CORDURA®    
Cordura is een stof die werd ontworpen door textielfabrikant Dupont. Deze polyamidevezel is extreem duurzaam en sterk, maar tegelijkertijd ook erg soepel. Wordt gebruik om cruciale plaatsen in zijn te verstevigen, zoals bijvoorbeeld op de knieën, schouders en ellebogen.

COOLPASS    
Coolpass is een hoogtechnologisch materiaal dat ontwikkeld werd om het lichaam te allen tijde koel en droog te houden. Deze nieuwe polyestersoort is een 100% ademende microvezel en zorgt voor een betere vochtregulering. Kleding die gebruik maakt van de COOLPASS-technologie droogt veel sneller dan andere werkkleding en is uiterst geschikt om te dragen als onderste laag in het 3-lagensysteem. 
De kleding wordt op het lichaam gedragen en voert direct je transpiratievocht af naar de bovenliggende laag. Zo blijf je lekker warm in de winter en tegelijkertijd ook koel in de zomer!

PRO-REFORCE      
Pro-Reforce is een innovatief materiaal dat we ontwikkeld hebben om te dienen als een beschermend schild. De stof bestaat uit een 100% Oxford polyamide stof met een extra coating die je kleding niet alleen vuilafstotend maakt, maar ook zorgt voor extra mechanische weerstand. Deze extreem robuuste en duurzame stof beschermt je tegen alle mogelijke externe factoren en laat je toe om in alle situaties aan de slag te gaan; of het nu gaat om weersfactoren of extreme werkomstandigheden. Sommige kledingstukken zijn volledig vervaardigd uit deze stof, andere zijn op cruciale plaatsen verstevigd met Pro-Reforce.

COOLMAX®   
Coolmax®-stoffen zijn ontworpen om vocht van het lichaam weg te voeren en om de droogtijd van de stof te verbeteren, zodat u zich langer koel en droog voelt. Via kanalen in de vezelstructuur van de stof is Coolmax® in staat transpiratie te verplaatsten, weg van het lichaam naar de buitenkant van de stof, waar het snel kan verdampen.
De prestaties van Coolmax® zijn inherent aan de vezelstructuur zelf. Deze vezelstructuur zorgt voor consistente prestaties, was na was. Door de zachte, lichtgewicht en ademende stof voelen uw kleren altijd natuurlijk aan. De extra prestaties van de stof houden uw kleren comfortabel en voorzien uw dagelijkse kleding te allen tijde van koel comfort.

 

FLEX 2000     
Dit is een extra sterke polyester stof die verstevigd is met polyurethaan, een PVC-coating en afgeplakte zomen. Deze combinatie zorgt voor 100% waterdichtheid  aan de buitenkant, terwijl de binnenkant van je kledij ranspiratievocht en condensatie absorbeert en doorgeeft. Met andere woorden: dé stof bij uitstek 
voor een lange werkdag onder de blote hemel of in de regen.

KATOEN
Dit materiaal is één van de hoekstenen van onze
collectie: door zijn natuurlijke eigenschappen werkt deze stof tegelijkertijd
isolerend en ventilerend. Bovendien is katoen een sterke en duurzame vezel die
toch zacht en comfortabel aanvoelt.

100% VOORGEKROMPEN KATOEN MET KEPERBINDING 300G/M2 EN WATERAFSTOTENDE COATING
Deze vormvaste variant op het traditionele
katoen werkt tegelijkertijd isolerend en ventilerend en is daarom vooral geschikt voor gebruik bij hogere temperaturen. Bovendien smelt deze stof niet bij blootstelling aan hoge temperaturen, wat hem zeer geschikt maakt voor bijvoorbeeld lassers en techniciens.

100% VOORGEKROMPEN KATOEN JERSEY 190G/M2
Deze stof is gemaakt van voorgekrompen katoen dat zacht, duurzaam én comfortabel is. Door zijn textuur is de stof bovendien perfect geschikt voor het toevoegen van een opdruk of een borduurontwerp.

100% JEANS
Deze zware en sterke variant op katoen is een klassieker omwille van zijn uitzonderlijke duur-zaamheid en multifunctionaliteit. Denim is één van de oudste stoffen in het assortiment en heeft zijn plaats tussen de
anderen ruimschoots verdiend.

POLYESTER/KATOEN
Deze twee vezels vormen samen een lichtgewicht stof die toch stevig is: de mix tussen polyester en katoen zorgt voor een optimale combinatie van comfort en duurzaamheid. Daarnaast is deze stof door zijn
samenstelling een garantie voor vorm- en kleurvastheid, en dus ook uitermate
geschikt voor werk in veeleisende omstandigheden.

65% POLYESTER 35% KATOEN MET KEPERBINDING 230G/M2 EN WATERAFSTOTENDE COATING
De combinatie van polyester en katoen zorgt ervoor datdeze stof licht van gewicht is, maar tegelijkertijd ook isolerend én erg duurzaam. Door de plooi-baarheid en het minimale gewicht kun je als drager
genieten van een hoge bewegingsvrijheid en comfort. Deze stof is door zijn lichtere samenstelling ook uiterst geschikt om het hele jaar door te dragen en bovendien kleur- en slijtvast.

65% POLYESTER 35% KATOEN CANVAS 320G/M2 MET WATERAFSTOTENDE COATING
Ruige, all-round polyester/katoenen stof. Zacht, duurzaam en flexibel. Extra goede vormvastheid en uitstekend comfort

65% POLYESTER 35% KATOEN PIQUÉ 210G/M2
De combinatie van polyester en katoen is sterk en duurzaam, maar toch comfortabel om te dragen. De stof heeft uitstekende ventilerende eigenschappen en is daardoor zeer geschikt om als onder- of middenlaag te dragen.  Bepaalde polo’s zijn vervaardigd uit deze stof. Bovendien is deze stof uiterst kleur- en slijtvast.

80% KATOEN 20% POLYESTER VOORGEKROMPEN JERSEY 300G/M2
Deze voorgekrompen polyester/katoen combo maakt van elk kledingstuk een plezier om te dragen. Dankzij het katoen blijft de stof zacht, terwijl het polyester zorgt voor een verhoogde duurzaamheid en kleurvastheid.
Dankzij het minimale gewicht is deze stof perfect voor een lange werkdag.

100% POLYESTER ACTI-FLEECE
Deze lichtgewicht fleece uit microvezel garandeert zijn drager een maximum aan comfort en een minimum aan warmteverlies. Daarom is deze stof ideaal om als middenlaag te dragen voor een optimale isolatie.

100% POLYESTER 330G/M2 – WINDDICHTE & ADEMENDE ACTI-FLEECE
Deze lichtgewicht fleece stof garandeert zijn drager een maximale isolatie. Dankzij de hoge duurzaamheid kan de stof gedragen worden als buitenlaag, maar door zijn doorlatende eigenschappen is hij ook geschikt om te
dragen op de middenlaag als extra bescherming tegen wind en regen. Deze stof is dan ook perfect geschikt voor ‘heavy duty’ werk in zware omstandigheden.

SOFTSHELL
Deze mix van polyester en Spandex zorgt voor een uitstekende isolatie en garandeert tegelijkertijd een goede afvoer van transpiratievocht. Softshell-kleding is licht, waterafstotend én windbestendig. Bovendien is de stof erg flexibel, een eigenschap die enorm bijdraagt aan het comfort van de drager.

SuperFabric®
Dit is een geavanceerd, in meerdere stappen ontworpen proces dat gewone stoffen verandert in een reeks unieke, beschermende oplossingen, die algemeen bekend staan als SuperFabric®-materialen.
Deze nieuwe beschermende stoffen zijn ontwikkeld voor optimale weerstand tegen snijden, prikken en schuren terwijl ze toch zeer flexibel blijven. Optionele eigenschappen zoals vlamwerendheid, speciale grip en dergelijke zorgen voor een complete, op maat gemaakte oplossing.

WINDSTOPPER®
Deze materialen combineren een volledige winddichtheid met een maximaal ademend vermogen om u warm en comfortabel te houden:
-De winddichtheid beschermt uw lichaamswarmte tegen de ijzige invloeden van weer en wind.
-Maximaal ademend vermogen voorkomt oververhitting en ophoping van transpiratie doordat transpiratievocht eenvoudig kan ontsnappen.

 

 

Deel dit artikel met uw netwerk.

Chat openen
1
Kunnen wij u helpen?
Technische Groothandel Post
Kunnen wij u helpen?