Werkkleding-koude

Koude: Kleedt u in het 3 lagen-systeem

Het is makkelijk om u warm aan te kleden wanneer het koud is. Maar er is wat meer aandacht voor nodig om u op de juiste manier te kleden. Want als het werk zwaarder wordt, gaat u transpireren. Maar later, wanneer u het wat rustiger aan gaat doen, koelt het vocht op uw lichaam af en krijgt u het koud.

Wat u nodig heeft is geavanceerde ventilatie en de mogelijkheid om de warmte van uw lichaam te beheersen en te regelen. En dat is precies wat u kunt doen als u zich kleedt in de 3 lagen van om te zorgen voor uitmuntende functionaliteit en werkcomfort.

Eerste laag voor afvoer van vocht
Zet katoen maar uit het hoofd, dat neemt water op en houdt het vast. De basislaag (ondergoed) bestaat uit zachte, synthetische materialen die gemaakt zijn om u droog, warm en comfortabel te houden. Hij absorbeert al het vocht van uw huid en laat het via de andere kledinglagen verdampen waardoor uw lichaam droog en warm wordt gehouden.

Tweede laag voor isolatie
Deze isolatie laag geeft meer warmte wanneer de basislaag en de buitenlaag alleen niet genoeg isolatie bieden. Er worden kleine luchtzakjes gevormd in het materiaal en tussen de kledingstukken, waardoor het warmteverlies wordt vertraagd. Gebruikte materialen zijn meestal microfleece, fleece, en dons.

Derde laag voor bescherming tegen het weer
De buitenlaag beschermt tegen wind, regen en sneeuw, terwijl transpiratie wel van uw lichaam wordt weggevoerd.

Denk veilig
Warm blijven in de kou is van fundamenteel belang voor veiligheid op het werk. Als u het koud heeft, kunt u minder snel reageren, wordt u minder effectief en loopt u het risico dat u verkeerde beslissingen neemt. Het menselijk lichaam kan zich aanpassen aan tropische omstandigheden,
maar niet aan koud weer. De oplossing is om uw lichaam altijd te beschermen met de juiste kleding.

Klimaat comfort
Met geavanceerde ventilatie kunt u de temperatuur aanpassen voor optimaal comfort. De voorste ritssluiting is één manier net als de mogelijkheid om de onderkant van jacks en broeken af te stellen. Vergeet niet: veel lichaamswarmte ontsnapt via het hoofd – gebruik dus een muts of een pet.

Deel dit artikel met uw netwerk.

Chat openen
1
Kunnen wij u helpen?
Technische Groothandel Post
Kunnen wij u helpen?